.

Yllka Lota, pjesë e “The Great African Caravan”

Aktorja Yllka Lota është rikthyer sërish në qendër të vëmendjes. Kësaj radhe jo për ndonjë angazhim të sajin teatror, por për faktin se është përzgjedhur si një nga 8 artistet për projektin madhor “The Great African Caravan” i cili organizohet nga “Art Caravan” dhe “Project Eklok”. “The Great African Caravan” është More...

by rdiogjk | Published 6 years ago
By rdiogjk On Thursday, March 8th, 2018
0 Comments

“Spelling Bee”, Jonila Shehu triumfon në garën e germëzimit të fjalëve

Jonila Shehu, nxënëse e Shkollës së Mesme të Ulet “Mazllum Këpuska”, doli fituese e “Spelling Bee” garë kjo që ka për qëllim germëzimin e fjalëve në gjuhën angleze. Jonila doli e para pasi More...

By rdiogjk On Tuesday, February 27th, 2018
0 Comments

Mësim në ambient të hapur, klasat eko së shpejti në shkollën “Fehmi Agani”

Nxënësit e shkollës “Fehmi Agani” së shpejti mund të ndjekin mësimet në klasa të improvizuara në ambient të hapur në oborrin e kësaj shkolle. Kjo falë një granti prej 10 mijë dollarësh të Bankës More...

By rdiogjk On Tuesday, February 13th, 2018
0 Comments

Dita ndërkombëtare e Radios

Të martën u shënua Dita ndërkombëtare e Radios, e cila ka për qëllim të kujtojë fuqinë unike të këtij mediumi në funksion të promovimit të qasjes në informacion dhe të lirisë së shprehjes. Në More...

By rdiogjk On Friday, December 22nd, 2017
0 Comments

Shkolla “Zekeria Rexha” përuron klasën burimore dhe 13 murale

Nxënësit e shkollës “Zekeria Rexha” prej së premtes do të gëzojnë hapësirën burimore që tashmë është krijuar falë bashkëpunimit me organizatën “Save the Children”. Kjo klasë është ndryshe More...

By rdiogjk On Friday, December 8th, 2017
0 Comments

Tekstet shkollore përmbajnë gjuhë diskriminuese

Mbi 100 formulime që përmbajnë gjuhë diskriminuese përjashtuese, janë identifikuar në një analizë të teksteve mësimore të shkollave të mesme të larta në një analizë njëvjeçare të Nismës së More...

By rdiogjk On Saturday, September 16th, 2017
0 Comments

Rëndësia e lëndës së edukatës fizike dhe sportit

Viti i ri shkollor që nisi këtë muaj erdhi me disa risi, por sa i përket lëndës së Edukatës Fizike ajo vazhdon të mos merret shumë seriozisht nga disa mësimdhënës dhe nxënës. Edhe pse është shumë More...

By rdiogjk On Tuesday, September 12th, 2017
0 Comments

Qendra krijuese në Gjimnazin “Hajdar Dushi”

Gjimnazi i Gjakovës “Hajdar Dushi” dhe ai i Prishtinës “Xhevdet Doda” janë përzgjedhur si shkolla pilot për të përfituar nga programi USAID-it për përkrahje të adoleshentëve pas mësimit të rregullt. Ky More...

By rdiogjk On Friday, September 8th, 2017
0 Comments

“Të rinjtë çiklojnë” në Gjakovë

Në kuadër të projektit “Promovimi i Aftësive për Punësimin e të Rinjëve”, të premten organizata Rinia Aktive e Gjakovës dhe Qendra Rinore, kanë nisur aktivitetet rinore që shënojnë muajin More...

By rdiogjk On Friday, September 8th, 2017
0 Comments

Festivali i Arkitekturës zhvendoset në Gjakovë

Në Gjakovë, tash e dy ditë me radhë është duke u mbajtur Festivali i Arkitektures. Kështu, në punëtorinë e organizuar të enjten në Jakova Inovation Center është prezentuar Sandra Jukhana dhe Luke Pirson. Lidhur More...